MattoMatti

Matkustin ensimmäistä kertaa Marokkoon 2017 ja reissusta tuli tajunnanräjäyttävä kokemus. Ennenkokematon vieraanvaraisuus, käsityö, värit, arkkitehtuuri, vilinä ja maisemat, kaikki oli jotain niin uutta ja ainutlaatuista maailmasta, jota ei koskaan tiennyt olevan olemassa.

2018 kalustaessani uutta tapahtumatilaa matkustin Marokkoon ja tilasin sieltä mittatilauksena mosaiikkipöydät. Samaan kyytiin ostin vuoristokylän tiistaimarkkinoilta kasan mattoja. Koska ne olivat niin upeita! Kaupanteko berberinaisten kanssa oli kokemus. Pääosin vanhat, berberisymbolein naamatatuioidut naiset eivät olleet kiinnostuneet desimaalimumeroista.. Kauppa tehtiin heiluttelemalla seteleitä, joiden väristä ja kuvioista molemmat kaupantekijät tunnistivat kunkin rahan arvon. Seteleitä vaihdettiin ja heiluteltiin edestakaisin tingaten, kunnes yhteinen hinta löytyi.

Korona muutti elämää, sulki oven ravintola-alalta ja toi mut takaisin Sansibarilta Suomeen. Aloitin viestinnän toimistotyöt. Olin miettinyt vuosia jo mattoja, niin hullulta kuin se kuulostaakin. 2020 vuoden lopulla olin yhteydessä Yassineen, jonka näin keräävän mainioita arvioita kansainvälisessä Etsy-verkkokaupassa. Otin yhteyttä ja pian Suomessa oli ensimmäinen satsi mattoja, sitten toinen, kolmas. Kaikki kävi nopeasti. Pian yksi huone ei enää riittänyt, piti vuokrata toinen showroomiksi. Nykyään matot ovatkin showroomillani Töölössä ja Fesissä studiollamme, josta lähetämme ne ympäri maailmaa.

Tervetuloa mukaan <3
-Matti Vilhunen